Vertegenwoordigde studies

SV. Innovum de vertegenwoordigende engineering te Fontys Hogescholen Eindhoven. Dit omvat een aantal disciplines, die hieronder te zien zijn.

Automotive

Binnen het automotive domein ligt de focus op onderzoek en ontwikkeling voor besturingssystemen, elektronische systemen, drivetrains en powertrains, ook de verlaging van de emissie van motoren en voertuigdynamica hebben binnen de studie de aandacht.

Elektrotrechniek

Elektrotechniek bepaalt ons leven. Het is vaak niet zichtbaar; je beleeft het. In draadloos internet, smartphones, LED-verlichting, digitale tv, 3D-navigatie en gamingrobots bijvoorbeeld.

Mechatronica

Mechatronica is een relatief nieuwe opleiding van Fontys Hogescholen. In de studie worden het beste van Werktuigbouwkunde en Elektrotechniek samen gebracht. Op deze wijze worden ingenieurs gevormd, die op alles voorbereid zijn.

Werktuigbouwkunde

Werktuigbouwkunde is een discipline die zich richt op het construeren van machines en apparaten. Een belangrijk gedeelte van het werk van een werktuigbouwkundige bestaat uit het technisch ontwerpen.

Toegepaste Wiskunde