Commissies

De vereniging wordt aangedreven door veel verschillende enthousiaste studenten, die extra uitdaging en contact zoeken tijdens hun studie. Zij zijn in verschillende commissies onder verdeeld, welke elke hun eigen specifieke taken kennen.


Bestuur

Het bestuur is de overkoepelende “commissie” en houdt zich bezig met overzicht houden van alles wat er binnen de vereniging. Naast je taken als bestuur begeleid je als bestuurslid ook nog een aantal van de andere commissies. Daarnaast bepaalt het bestuur de richting van de vereniging en houdt het bestuur contact met Fontys, sponsoren en bevriende verenigingen. Als bestuur heb je iedere week minimaal één vergadering: de bestuursvergadering. Daarnaast heb je nog “hokdiensten”, dit zijn momenten waarop je in of rond het hok aanwezig bent en het aanspreekpunt van de vereniging bent. Samengevat ben jij als bestuur verantwoordelijk voor plezier en functionaliteit binnen de vereniging!


Introductie

Ieder jaar tijdens de eerste week voor het nieuwe studiejaar wordt de meest gave activiteit van heel SV. Innovum georganiseerd: De introductieweek! Om te zorgen dat de introductie ieder jaar net een beetje beter wordt dan het jaar ervoor (bijna onmogelijk want iedere intro is geweldig), begint de commissie direct na de introductieweek weer met het plannen van de introductieweek van het volgend jaar. Om dit voor elkaar te krijgen zijn we altijd op zoek naar leden die ons willen helpen met het plannen van dit fantastische evenement. Mocht je interesse hebben, spreek een van de leden van de commissie aan en wie weet ga jij volgend jaar meehelpen met de organisatie van weer een nieuwe fantastische introductieweek.


Media

Wij zorgen ervoor dat alle social media en promotie accounts van SV. Innovum actief en onderhouden blijven. Dit doen we door het maken van foto’s, teksten, het aanmaken van evenementen en het up-to-date houden van de profielen. Op deze manier kan iedereen op de hoogte blijven van wat er binnen de vereniging speelt.Ook zijn wij verantwoordelijk voor het verenigingsblad, de inSide en posters van Innovum evenementen. De artikelen in de inSide kunnen over Innovum evenementen gaan, coole DIY stappenplannen, of iets informatiefs. De mensen die goed zijn in Photoshop, of juist heel goed zijn in het schrijven van artikelen, dat zijn de leden van de mediacommissie.Studiereis

De studiereis commissie organiseert ieder jaar in de meivakantie 1 week lang een educatieve maar super gezellige reis voor een grote groep studenten. In deze week ga je naar een aantal bedrijven maar er zijn natuurlijk ook mogelijkheden om de omgeving onveilig te maken, waarbij we allemaal gezellig uit gaan. Bij de bedrijfsbezoeken gaan we allemaal compleet in pak, zelfs de dames gaan in nette kleding! Tel hierbij een geheime activiteit bij op, en je hebt een aardig goed idee van wat de studiereiscommissie organiseert.

Beun

Een eigen Innovum designerkast in elkaar zetten? Een mokken-carrousel (a.k.a. de mockenkaroesel) ontwerpen en bouwen? Het hele jaar bezig zijn met projecten? Dan is de Beun comissie echt iets voor jou! Natuurlijk zijn er wat technische en meetkundige aspecten, maar eigenlijk zit het al in de naam van de commissie: we gaan gewoon lekker beunen :) Dus wil jij lekker aan de slag kunnen of gewoon wat aanklooien met techniek? Dan zien we je hopelijk snel bij onze Beun-commissie!

Extern

Als extern zijn wij de schakel tussen engineering studenten en bedrijven. Door lunch lezingen en excursies voorzien wij bedrijven van meer zichtbaarheid, en laten we studenten contact leggen met bedrijven die zij misschien nog niet kennen. Zo bieden we studenten de mogelijkheid om een eerste indruk te krijgen van een bedrijf, of juist een gedetailleerder beeld. De externe comissie faciliteert zowel het leggen van het eerste contact als het verscherpen van het beeld dat een student al heeft van het bedrijf.Catering

Bij catering zorgen wij voor de belangrijkste voorzieningen voor iedere toekomstige engineer van Innovum. De catering commissie is het kloppende hart van de vereniging, iedere week zorgen wij er weer voor dat er koffie, thee, frisdrank en snacks zijn voor alle leden van de vereniging. Zo kunnen studenten na een korte break er weer lekker tegenaan!

Documissie

Bij de documissie maken we leuke aftermovies en ander beeldmateriaal van innovum evenementen. Op die manier worden alle maffe, leuke en typisch-Innovum dingen vastgelegd voor het nageslacht. Nieuwsgierig naar de videos die wij maken? Neem dan vooral een kijkje op onze YouTube: https://www.youtube.com/@sv.innovum-documissie/featured

International

De International-commissie heeft als doel om internationale studenten te betrekken bij de vereniging en om de diversiteit te omarmen. We organiseren veel verschillende activiteiten om de culturele uitwisseling te bevorderen. Zoals bijvoorbeeld het Foodfest, een populair evenement waar je gerechten uit diverse culturen kunt proberen.Feest

Naast al dat harde studeren moet er natuurlijk ook ontspannen worden zo nu en dan. Dit is precies waar de feestcommissie om de hoek komt kijken! Het is onze verantwoordelijkheid om voor die ontspanning te zorgen door middel van borrels, feesten en onze befaamde kroegentochten. Het woord “samen” staat centraal voor onze commissie. Het samenbrengen van leden, vrienden, docenten en zelfs sponsoren onder een relaxte atmosfeer is voor ons het allerbelangrijkst.

Activiteiten

Vind jij het organiseren van activiteiten net zo leuk als het deelnemen eraan? De touwtjes in eigen handen nemen? Dan is de activiteiten commissie zeker iets voor jou! Wij verzorgen namelijk met onze geweldige commissie elk jaar verschillende leuke activiteiten zoals bierfietsen, het kerstdiner, de geheime winteractiviteit, Innovumweekend, de eindejaars-BBQ en nog veel meer. Ben je geïnteresseerd? Kom gerust een keer langs om te kijken of jij het nieuwe lid van onze comissie wordt.

Innovum Student Support (ISS)

Student support is dé commissie voor het bieden van hulp aan je medestudent van engineering. Of je nou bijles wil geven of krijgen, dan ben je bij ons aan het goede adres. Als je tutor te worden staan je leuke beloningen te wachten. Naast het verzorgen van bijlessen zijn er dankzij ons elke tentamenweek study-eves, waarbij je samen hard kan leren en elkaar zo goed mogelijk voor de tentamens kan voorbereiden.