Commissies

De vereniging wordt aangedreven door veel verschillende enthousiaste studenten, die extra uitdaging en contact zoeken tijdens hun studie. Zij zijn in verschillende commissies onder verdeeld, welke elke hun eigen specifieke taken kennen.

Bestuur

Het bestuur is de overkoepelende “commissie” en houdt zich bezig met overzicht houden van alles wat er binnen de vereniging. Naast je bestuurstaken begeleid je als bestuurslid ook nog verschillende van de 13 commissies.

Daarnaast bepaald het bestuur de richting van de vereniging en houdt het bestuur contact met Fontys, sponsoren en bevriende verenigingen.

Als bestuur heb je ongeveer iedere week minimaal 1 vergadering, de bestuursvergadering. Daarnaast heb je “hok diensten”, dit zijn momenten waarop je in/rond het hok aanwezig bent en het aanspreekpunt van de vereniging bent.

Activiteiten

Vind jij het organiseren van activiteiten net zo leuk als het deelnemen eraan? De touwtjes in eigen handen nemen? Dan is de activiteiten commissie zeker iets voor jou. Wij verzorgen namelijk met onze geweldige commissie elk jaar verschillende leuke activiteiten zoals bierfietsen, kerstdiner, de geheime winteractiviteit, Innovumweekend en de eindejaarsbarbecue. Geïnteresseerd? Kom gerust een keer langs.

Beun

Een eigen Innovum designerkast in elkaar zetten? Een mokken-carrousel (of mockenkaroesel, wat jij wilt) ontwerpen en bouwen? Het hele jaar bezig zijn met projecten? Dan is de Beun comissie echt iets voor jou! Natuurlijk zijn er wat technische en meetkundige aspecten, maar eigenlijk zit het al in de naam van de commissie: we gaan gewoon lekker beunen :) Dus wil jij lekker aan de slag kunnen of gewoon wat aanklooien met techniek? Dan zien we je hopelijk volgend jaar bij onze Beun-commissie!

Catering

Bij de cateringcommissie zorgen wij voor de belangrijkste voorzieningen voor iedere engineer-in-opleiding binnen Innovum. De catering commissie is het kloppende hart van de vereniging, iedere week zorgen wij er weer voor dat er koffie, thee, frisdrank en snacks zijn voor alle leden van de vereniging.

Documissie

Wij van de documissie maken leuke aftermovies en ander beeldmateriaal van de innovum evenementen. Op die manier worden alle maffe en leuke dingen vastgelegd voor het nageslacht die typisch innovum zijn. Benieuwd naar de dingen die wij maken? Kijk dan vooral even op onze YouTube: www.youtube.com/@sv.innovum-documissie/featured

Extern

Binnen Innovum functioneert de externe commissie als schakel tussen engineering studenten en de bedrijven die voor hen relevant zijn. Door het organiseren van lunch lezing en excursies voorzien wij bedrijven van zichtbaarheid en verstrekken we studenten laagdrempelig contact met bedrijven die zei anders wellicht over het hoofd hadden gezien. Waar de lunch lezing de mogelijkheid biedt om een eerste indruk te krijgen van een bedrijf creëert een excursie de mogelijkheid om een gedetailleerder beeld te krijgen van een bedrijf. Op deze manier faciliteert de externe commissie zowel het leggen van het eerste contact als het verscherpen van het beeld dat een student heeft van een bedrijf dat ze al kennen.

Internationals


Introductie

Ieder jaar tijdens de eerste week voor het nieuwe studiejaar wordt de meest gave activiteit van heel SV. Innovum georganiseerd: De introductieweek! Om te zorgen dat de introductie ieder jaar net een beetje beter wordt dan het afgelopen jaar (iets wat bijna onmogelijk is want iedere intro is geweldig), begint de commissie direct na de introductieweek weer met het plannen van de introductieweek van het volgend jaar. Om dit voor elkaar te krijgen zijn we altijd op zoek naar leden die ons willen helpen met het plannen van dit fantastische evenement. Mocht je interesse hebben, spreek een van de leden van de commissie aan en wie weet ga jij mee helpen met de organisatie volgend jaar.

Media

Als Media commissie zorgen wij ervoor dat alle social media en promotie accounts van SV. Innovum actief en onderhouden blijven. Wij doen dit door het maken en posten van foto’s, teksten, het aanmaken van evenementen en het up-to-date houden van de profielen. Op deze manier kunnen leden, sponsoren, oud leden en andere betrokkenen van SV. Innovum op de hoogte blijven van wat er binnen de vereniging speelt. De commissie maakt ook het verenigingsblad, de inSide en posters van de evenementen die Innovum allemaal organiseert.  De artikelen in de inSide kunnen over Innovum evenementen gaan, over coole DIY stappenplannen, of juist iets informatiefs. De mensen die goed zijn in Photoshop, of juist heel goed zijn in het schrijven van artikelen, dat zijn de leden van de mediacommissie.

Feest

Naast al dat harde studeren moet er zo nu en dan natuurlijk ook ontspannen worden. Dit is waar onze feestcommissie om de hoek komt kijken. Het is namelijk onze verantwoordelijkheid om voor deze ontspanning te zorgen door middel van borrels, feesten en natuurlijk onze befaamde kroegentochten. Het woord “samen” staat centraal voor onze commissie. Het samenbrengen van leden, vrienden, leraren en zelfs sponsoren onder een relaxte atmosfeer is voor ons belangrijk.

Innovum Student Support (ISS)

Student support is dé commissie voor het bieden van hulp aan je medestudent van engineering. Of je nou bijles wil geven of krijgen, dan ben je bij ons aan het goede adres. Als je je aanmeld om tutor te worden staan er leuke beloningen tegenover. Naast het verzorgen van bijlessen organiseren wij ook voor elke tentamenweek study-eves, hierbij kan je samen hard leren en elkaar helpen om zo goed mogelijk voor te bereiden voor de tentamens.

Studiereis

De studiereis commissie organiseert ieder jaar in de meivakantie 1 week lang een educatieve/gezellige reis voor een grote groep studenten. In deze week ga je naar een aantal bedrijven, maar zijn er ook mogelijkheden om de omgeving onveilig te maken, waarbij we allemaal gezellig uit gaan. Bij deze bedrijfsbezoeken gaan we allemaal compleet in pak, zelfs de dames gaan in nette kleding. Tel hierbij een geheime activiteit bij op, en je hebt een aardig goed idee van wat de studiereis commissie allemaal organiseert.